Σχόλιο αγοράς 12.06.2012

Καθοδικά κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου παρόλο την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια να βρεθεί σε θετικό έδαφος. Έκλεισε στις 489,35 μονάδες με απώλειες της τάξεως του -1,42%. Ο τζίρος ανήλθε 22.395.057€ και η συναλλακτική δραστηριότητα στα 24.284.940 τεμάχια. Ο τζίρος των πακέτων ανήλθε 14.516€.

Σε αντίθεση με τον γενικό μετά την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια ο δείκτης των τραπεζών κατάφερε να κρατηθεί οριακά σε θετικό έδαφος με κέρδη +0,10% στις 172,58 μονάδες.

Πολύ καλή συμπεριφορά είχε ο τίτλος της Alpha Bank που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με κέρδη +2,75% κλείνοντας στα 0,86€.

Η Εθνική Τράπεζα για ακόμα μια φορά έχασε το 1€ και έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,00% στα 0,99€, παρόλο που βρέθηκε να κάνει πράξεις ενδοσυνεδριακά έως και το 1,03€.

Την σημερινή συνεδρίαση την χαρακτήρισε η συχνή αλλαγή πρόσημων όπως και τις αγορές του εξωτερικού. Οι αγορές σε συνέχεια από εχθές απώλεσαν την αισιοδοξία τους για την διάσωση των Ισπανικών τραπεζών και η ανησυχία για την Ιταλία ήλθε να προσθέσει επιπλέον αβεβαιότητα. Σε απαγορευτικά επίπεδα έχει φτάσει το επιτόκιο δανεισμού για τις «προβληματικές» χώρες. Για ακόμα μία φορά θα πούμε ότι οι εξελίξεις έχουν περάσει σε πολιτικό επίπεδο πλέον. Προσοχή στο trading και ιδίως σε θέσεις που είναι από margin.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.
SHARE