Σχολιάσε τον Ερντογάν και κινδυνεύει με φυλάκιση ο διάσημος Χακάν Σουκούρ

sukur

Η ελευθερία του λόγου δείχνει πως είνα άγνωστη λέξη για το καθεστώς Ερντογάν στη Τουρκία, καθώς απαγορεύει πλέον ακόμα και τα αρνητικά σχόλια. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συγκλονίζει εσχάτως την Τουρκία καθώς ο διάσημος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ήρωας πολλών νέων Χακάν Σουκούρ φέρεται να έχει προσβάλει τον Ταγίπ Ερντογάν και τον γιο με σχόλιο στο twitter, με το εισαγγελέα που έχει αναλάνει την υπόθεση να ζητά να επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών!

Οι σχέσεις του Χακάν Σουκούρ με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν πάντα εχθρικές, μιας και ο κορυφαίος επιθετικός στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου είχε εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν το 2011, μέχρι που παραιτήθηκε 2 χρόνια αργότερα για λόγους ευθιξίας όταν αποκαλύφθηκαν κάποια σκάνδαλα του σημερινού προέδρου και συνεργατών του, μπαίνοντας από τότε στο… μάτι της κυβέρνησης.

Την αγωγή κατά του ποδοσφαιριστή κατέθεσαν ο επιχειρηματίας, γνωστός για τις διασυνδέσεις του με τον Ερντογάν, Μπεκίρ Σαβράμ και ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, Αχμέτ Οζέλ.

SHARE