Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μάρκο Μπόλαρη μετά τις αντιδράσεις για την υπουργοποίησή του

mpolaris
Τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. 

«Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη», αναφέρει το κυβερνών κόμμα στη λιτή ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι η υπουργοποίηση Μπόλαρη προκάλεσε την αντίδραση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας την αποπομπή του.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, άλλος ένας πονοκέφαλος προκύπτει για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα και για την υπουργοποίηση του Μάρκου Μπόλαρη.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του εκφράζει έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση, για την τοποθέτηση του κ. Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και για τον κ. Καμμένο.

Ιδιαίτερα, για τον κ. Μπόλαρη, η ανακοίνωση επικεντρώνεται στο γεγονός ότι διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο και κάνει αναφορά στην υπόθεση με τις οροθετικές. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι η υπουργοποίηση αυτών των δύο ατόμων «προσβάλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας.

Ο Δημήτρης Καμμένος κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Δεν μπορούμε, για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να τα αναπαράγουμε εδώ. Θα δώσουμε μόνο μια εικόνα, για να γίνει αντιληπτό τι λέμε: twitter που χαρακτηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης «αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο» ή λένε ότι όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν στις 9/11 και έτσι δεν σκοτώθηκε κανένας, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Και δεν ήταν εξαίρεση, επαναλαμβάνονταν συστηματικά.

Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή.
Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς.

Η απάντηση του Μ. Μπόλαρη

Την θέση ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Μπόλαρης.

«Υπάρχουν σκοπιμότητες, πρόκειται για ένα ανύπαρκτο ζήτημα με το οποίο δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε στο τύπο ούτε στην ουσία» τόνισε σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Μπόλαρης, αναφερόμενος στις αιτιάσεις που του απέδωσε το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που είχε τηρήσει ως υφυπουργός Υγείας το 2012 υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο αναφορικά με τη δημοσιοποίηση ονομάτων οροθετικών γυναικών.

Ο κ.Μπόλαρης άφησε αιχμές σχετικά με την ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την αποπομπή του υποστηρίζοντας ότι «είναι σε διάσταση με την ακρίβεια και την αλήθεια των πραγμάτων».

«Κάποιοι με παλιά αντανακλαστικά ενοχλούνται, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει ευρεία εντολή από τους πολίτες για συνέχιση της προσπάθειας» υποστήριξε ο κ.Μπόλαρης.

 

SHARE