ΣΥΡΙΑ: Μυρίζει “μπαρούτι” – Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αντάρτες – Παρέμβαση από ΗΠΑ, Τουρκία

russia pyrayloiΙδιαίτερα επικίνδυνο είναι το σκηνικό που εκτυλίσσεται στη Συρία, με φόντο τους βομβαρδισμούς των Ρώσων κατά ανταρτών που πολεμούν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. 

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους που μάχονται κατά  του Ισλαμικού Κράτους,  κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών εκφράζοντας παράλληλα «βαθιά ανησυχία» για τα ρωσικά πλήγματα.

Σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες του Κόλπου, η Τουρκία αναφέρει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν «περαιτέρω κλιμάκωση» της σύγκρουσης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πυροδοτήσουν περισσότερο τον εξτρεμισμό.

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες για δεύτερη μέρα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τα οποία, όπως ανακοίνωσε, είχαν στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί συζήτησαν για τους τρόπους αποφυγής οποιουδήποτε επεισοδίου στον συριακό εναέριο χώρο.

SHARE