Συνεχίζεται ο «πόλεμος» – Άρθρο Στ. Ψυχάρη: «Τι μου ζήτησε ο Α. Τσίπρας» – Η απάντηση της κυβέρνησης

psiharis-tsiprasΣυνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στο συγκρότημα του ΔΟΛ και την κυβέρνηση.

Σε νέο του άρθρο στο “Βήμα της Κυριακής” ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης αναφέρεται σε προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα, από το 2014 ακόμη, να παρέμβει στον ΔΟΛ με τρόπο μάλιστα απροκάλυπτο και με προφανή στόχο να ελέγξει το δημοσιογραφικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του MEGA, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την εκδίωξη σχολιαστή του σταθμού φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη.

“Όλη η δημοσιογραφική ‘πιάτσα’ γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του MEGA με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία : ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει ο κ. Ψυχάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη ο Αλέξης Τσίπρας δεν αρκέστηκε σε απαιτήσεις για αλλαγές σε επίπεδο σχολιαστών αλλά εισηγήθηκε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Μέγκα καθώς και την πρόσληψη κεντρικού αρθρογράφου της εφημερίδας “Αυγή”.

“Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο MEGA καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής”, αναφέρει ο Στ. Ψυχάρης στο άρθρο του.

Τα αιτήματα για αλλαγές δημοσιογραφικών στελεχών από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα έφτασαν μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας της ιστορικής εφημερίδας “Τα Νέα” καθώς όπως αναφέρει ο κύριος Ψυχάρης στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ φωτογραφίζοντας αυτή τη φορά τον Βασίλη Μουλόπουλο.

“Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας ‘Τα Νέα’ από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…”, τονίζει ο κ. Ψυχάρης στο άρθρο του.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντά στο άρθρο του κ. Ψυχάρη κάνοντας λόγο για “πρωτοσέλιδα της διαπλοκής” και αναφέρει:

“Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

SHARE