Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Τον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Χασάν Σούκρι (Sameh Hassan Shoukry), στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικότερα, στηρίζουμε την σταθερότητα της Αιγύπτου, διότι της αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει σε πολλούς τομείς στην περιοχή και ιδίως στους εξής τρεις τομείς:

Πρώτον, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ιδίως της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας. Δεύτερον, στην καταπολέμηση και κυρίως πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και τρίτον στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα σε μια πολύ κρίσιμη περιοχή, δηλαδή στη διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Εξέφρασε, παράλληλα, την οδύνη του ελληνικού λαού για τα τραγικά θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στην Αίγυπτο και ιδίως στους χώρους λατρείας της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας, όπως επίσης και στη μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Όρος Σινά και τόνισε ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της τζιχαντιστικής βαρβαρότητας, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE