Μητσοτάκης – Θεοδωράκης ανησυχούν για τις καθυστερήσεις – Ανάγκη για εθνικό σχέδιο

(upd) Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή, συνάντηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΝΔ για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι δύο άντρες συζήτησαν για το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και για τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. Επίσης, υπογραμμίστηκε η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κοινή εκτίμηση των δύο πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τη ΝΔ, είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησαν πως πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η άμεση απόδοση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι, στη συνάντηση δεν ετέθη το θέμα των πρόωρων εκλογών, ενώ κοινή εκτίμηση ήταν πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί

να βρει τροπο να συμβιβαστεί με το κομματικό ακροατήριό του και να κλείσει την αξιολόγηση. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε συμφωνία ότι θα πρέπει να εξεταστεί τι έγινε στα εξοπλιστικά και την υγεία από το 1995 και μετά, ενώ ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη την θέση του πως οι μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα είναι έξω από το πλαίσιο του Ποταμιού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη συγκρότηση μετώπου κατά της κυβέρνησης, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι Σταύρο Θεοδωράκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Σημειώνεται πως για τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη, πως είναι καλό να γίνονται οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και να βλέπουν τι περιθώρια υπάρχουν για επιμέρους συνεργασίες.

«Η πρωτοβουλία της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη είναι δική του και θέλω να τον ακούσω. Εμείς έχουμε πει ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μας ενώνουν όλους κι αυτά είναι τα πατριωτικά, αυτά που αφορούν τη χώρα μας, και υπάρχουν επιμέρους συμμαχίες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να λύσουν συνολικά τα προβλήματα προσδιορισμού του μέλλοντος της χώρας. Πρέπει να γίνονται, όπως οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, να λέει ο καθένας τις απόψεις του και να δούμε τι περιθώρια έχουμε για επιμέρους συνεργασίες”, επισήμανε.

SHARE