Συμβιβασμός με 170 εκατ. ευρώ, μεταξύ ελληνικού Δημοσίου – Siemens

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και ο γερμανικός κολοσσός Siemens κατέληξαν σε μία κατ΄ αρχήν συμφωνία για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου εξ αιτίας της ζημιάς που υπέστη από την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».

Η συμφωνία που έχει ύψος 170 εκατ. ευρώ και προβλέπει μεταξύ των αλλων παροχές σε είδος, τεχνογνωσία, χρήμα και συμψηφισμό με απλήρωτες απαιτήσεις της γερμανικής εταιρείας ύψους 80 εκατ. ευρώ, δεν περιλαμβάνει εκκρεμότητες του ΟΤΕ και του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων που βρίσκεται στη διαιτησία στο Παρίσι.

Η Siemens δεσμεύεται να προχωρήσει σε μία επένδυση στη χώρα μας, ένα ισχυρό σήμα στις αγορές για την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα. Η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί υπόψιν του υπουργικού συμβουλίου προς έγκριση.

Το Δ. Σ. της Siemens έχει συμφωνήσει στις βασικές παραδοχές και στην ανάγκη να στηρίξει το επόμενο διάστημα την ελληνική θυγατρική με 100 εκατ. ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια και ενώ διαρκούσε η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» τα έσοδα της Siemens ήταν ασήμαντα, με τη μητρική εταιρεία να στηρίζει την ελληνική με πάνω από 400 εκατ.

Με βάση τη συμφωνία, το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να εγείρει απαιτήσεις έναντι της γερνανικής εταιρείας.

SHARE