Συλλαλητήριο δικηγόρων – επιστημόνων κατά του ασφαλιστικού – Δ. Βερβεσός: Η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν έχει ξαναζήσει!

Embedded image permalinkΣε εξέλιξη βρίσκεται το πανδικηγορικό-πανεπιστημονικό συλλαλητήριο  κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με πορεία  προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Η προσυγκέντρωση του συλλαλητηρίου είχε προγραμματιστεί έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδοί Ακαδημίας 60. Στην πορεία συμμετέχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές και άλλοι επιστήμονες.

Οι δικηγόροι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή  μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ αναμένεται μετά την λήξη της να μετατραπεί   σε αόριστης διάρκειας.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες -που, όπως υποστηρίζει, θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο- και να αναθεωρήσει τη γραμμή και την πλεύση που έχει χαράξει και να οδηγηθεί στην κοινή λογική που έχει χαθεί σε αυτόν τον τόπο.

Ο κ. Βερβεσός, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι “οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας”

SHARE