Στο «σφυρί» το ξενοδοχείο «Καψής»

Το σύνολο του εξοπλισμού του ξενοδοχείου «Καψής» στη Ιξιά της Ρόδου βγαίνει σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου από την δανείστρια τράπεζα Eurobank.

Σύμφωνα με τη δημοσιευθείσα περίληψη αναγκαστικού πλειστηριασμού  βγαίνουν στο σφυρί όλος ο κινητός εξοπλισμός του ξενοδοχείου – καρέκλες, σαλόνια, πίνακες, κλιματιστικά, ψυγεία, χαλιά, τηλεοράσεις, καθρέπτες, όλα τα είδη κουζίνας, κρεβάτια, στρώματα, πίνακες ζωγραφικής κα. Πρώτη τιμή εκκίνησης του για το σύνολο των εκπλειστηριαζομένων ειδών καθορίσθηκε από τον δικαστικό επιμελητή και εμπειρογνώμονες, το ποσό των 466.333 ευρώ!

Η διοίκηση της Eurobank  παλαιότερα είχε απέρριψει τη διαδικασία πλειστηριασμού αναζητώντας επενδυτή ανάμεσα στους ισχυρούς οικονομικούς και τουριστικούς ομίλους της αλλοδαπής και του εσωτερικού.
Σκοπός της τράπεζας είναι να  διασφαλίσει, έστω και ένα μικρό μέρος από το  ποσό των €55 εκατ. που έχει θέσει ως το κατώτερο τίμημα για τη μεταβίβασή του.

Tο ξενοδοχείο είχε περιέλθει κατά κυριότητα στην ακίνητη περιουσία της δανείστριας τράπεζας με τη διαγραφή ισόποσου χρέους της οικογένειας Καψή, η οποία τότε αντιμετώπιζε τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες.

SHARE