Στο Βερολίνο η Ιβάνκα Τραμπ δίπλα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

Στο Βερολίνο έφτασε σήμερα η Ιβάνκα Τραμπ, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Γυναικών της Ομάδας των Είκοσι (G20), κατά την οποία πρόκειται να συζητήσει την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών με πρόσωπα όπως η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μεταδίδει το Reuters.

Η Τραμπ είναι ανεπίσημη σύμβουλος του πατέρα της, του Ντόναλντ, έχει δηλαδή έναν ρόλο εξαιρετικά ασυνήθιστο για κόρη προέδρου των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα φωτογραφήθηκε να κάθεται δίπλα στην Μέρκελ στη διάρκεια της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο, η οποία χαρακτηρίσθηκε από την εμφανή αμηχανία ανάμεσα στον πρόεδρο και την καγκελάριο καθώς προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως αυτό του εμπορίου.

Κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής, η Τραμπ θα συμμετάσχει σε συζήτηση με την Μέρκελ και την Λαγκάρντ, ενω θα παρευρεθούν επίσης η καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung έγραψε πως οι γερμανοί αξιωματούχοι «ελπίζουν πως η κόρη του προέδρου θα μεταφέρει στον πατέρα της μια θετική εικόνα της Γερμανίας ως αποτέλεσμα της σύντομης επίσκεψής της».

Η Τραμπ θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικά τον πατέρα της και ο σύζυγός της, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είναι κορυφαίος σύμβουλός του. Στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε πως θα υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο ως μη αμειβόμενη ανεπίσημη σύμβουλος του προέδρου, καθώς προσπαθεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για τα ζητήματα δεοντολογίας που δημιουργούνται από το γεγονός ότι εργάζεται στον Λευκό Οίκο.

SHARE