ΣΜΕΧΑ: Προσοχή στους μικρομετόχους

«Ο διαχωρισμός μίας εισηγμένης τράπεζας, σε Bad Bank και Good Bank, βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων μικρομετόχων, οι οποίοι δεν μπορούν να “πληρώνουν” τίμημα για ευθύνες άλλων» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΜΕΧΑ.
«Ο διαχωρισμός ενεργητικού-παθητικού, ευνοεί άλλες τράπεζες που αποκτούν τα καλά περιουσιακά στοιχεία ή και το δημόσιο που γίνεται ο μοναδικός μέτοχος. Funds που να χρηματοδοτούν παίρνοντας μόνο τα ασφαλή στοιχεία των τραπεζών μπορούν εύκολα να βρεθούν. Δεν χρειαζόμαστε γι’ αυτό τα χρήματα της τρόικας. Οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να χειρίζονται με πολύ μεγάλη προσοχή τέτοια θέματα και πρέπει κάθε τους κίνηση να προστατεύει και τα συμφέροντα των χιλιάδων μικρομετόχων» τονίζει ο ΣΜΕΧΑ στην ίδια ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει, «οι τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για διαχωρισμό της ATE Bank σε bad και good bank, έχουν ανησυχήσει τους επενδυτές. Η πρόσφατη “αρπαγή” της περιουσίας των μετόχων της Proton Bank και κυρίως εκείνων που ποτέ δεν άσκησαν διοίκηση, που ποτέ δεν πήραν αποφάσεις, που ποτέ δεν είχαν θέσεις ευθύνης, έγινε με τρόπο που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους».
«Θα αφήσουμε να γίνει το ίδιο και με την περίπτωση της ATE Bank; Θεωρείται μικρή η συγκεκριμένη τράπεζα; Πως θα εκλάβει η αγορά μία τέτοια κίνηση; Δεν θα θεωρήσει ότι ίσως γίνουν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες μεγαλύτερες τράπεζες; Οι μικρομέτοχοι δεν άσκησαν ποτέ διοίκηση, δεν πήραν αποφάσεις, δεν εξυπηρέτησαν συμφέροντα και δεν πρέπει να χάσουν ξανά μέρος της περιουσίας τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ.
SHARE