Σκορδάς: «Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν γυρίσει 4 δισ. ευρώ στην αγορά»

Ρευστότητα στην αγορά και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων αποτελούν προτεραιότητες για το υπουργείο Ανάπτυξης, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδάς.

Μιλώντας στο Βημα fm ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν δοθεί στην αγορά τα 4 δισ. από τα 6,8 δισ.ευρώ που χρωστά το κράτος από επιστροφές ΦΠΑ λέγοντας: «όλη η προσπάθεια, λοιπόν, που κάνει και ο υπουργός ο κ. Χατζηδάκης είναι στο πως θα πάμε πολύ γρήγορα στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος που λέγεται ρευστότητα. Χρωστάει το δημόσιο στους ιδιώτες 6,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ. Έχει δεσμευτεί το αρμόδιο υπουργείο για τα 4 δισ. ευρώ από αυτά να επιστραφούν, μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σε ότι αφορά στις τιμές και τα καρτέλ στην αγορά προειδοποίησε ότι δε θα γίνουν ανεκτά και είπε ότι θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα σημειώνοντας: «Το λέω όσο πιο κομψά γίνεται νομίζω ότι, το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αθέμιτες πρακτικές, η καρτελοποίηση γενικά της αγοράς, δεν θα είναι μια κατάσταση που θα είναι ανεκτή. Νομίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα σε αυτά τα ζητήματα».

SHARE