Σκληρή απάντηση Μαξίμου στην παρέμβαση Σόιμπλε για το ΔΝΤ

tsipras schaeubleΤην έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με δόση σαρκασμού, επισημαίνει πως “ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να ‘κρατήσει την στάμνα γερή’” και τονίζει πως η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά.

“Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση”, δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, εκφράζοντας την προσμονή το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας να διαχωρίσει την στάση του “από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ” και καταλήγει πως η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της.

Τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος σε όσα είπε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. Κάλεσε δε την Αθήνα να επιδείξει εγκράτεια σε αυτή στην συζήτηση.

«Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνεδρίαση του Ecofin, χρησιμοποιώντας γερμανική παροιμία.

SHARE