Σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των G7 για το εμπόριο

Η ομάδα των χωρών-μελών G7 σημειώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, με έμφαση στον πολυμερή χαρακτήρα των εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με πηγή της προεδρίας της Γαλλίας.

Η ίδια πηγή, τόνισε ότι υπήρξε κάμψη των αρχικών αμερικανικών θέσεων ουσιαστικής υποστήριξης της εφαρμογής μέτρων εμπορικού προστατευτισμού.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών που συμμετέχουν στην διάσκεψη της G7 δεν έχουν καταλήξει στην τελική φρασεολογία του τελικού ανακοινωθέντος, καθώς από χθες, έχουν διαπιστωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις, τόσο στα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου, όσο και της κλιματικής αλλαγής.

“Οι διαβουλεύσεις για το εμπόριο σημειώνουν ουσιαστική πρόοδο, ιδιαίτερα στο ζήτημα του πολυμερούς χαρακτήρα των εμπορικών σχέσεων,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει υποστηρίξει την εφαρμογή μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, όπου διαπιστώνεται η μη τήρηση δίκαιης εμπορικής πρακτικής κι αναφορικά πάντοτε με την πορεία του αμερικανικού εξαγωγικού και εισαγωγικού εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE