Σε δύσκολη θέση η Adel Saatchi & Saatchi

Στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της βρίσκεται η πολυβραβευμένη διαφημιστική εταιρεία Adel Saatchi & Saatchi, η οποία υπό το βάρος της κρίσης φαίνεται πλέον να οδηγείται εκτός αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr η εταιρεία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες  μεγάλες δυσκολίες να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα οι τράπεζες να θεωρούν την εταιρεία «χαμένη υπόθεση».

Βέβαια στην κατάσταση αυτή σημαντικός είναι ο ρόλος του το προέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Κουκιά. Του 55χρονου μάνατζερ που από το 2007 συνέδεσε την εταιρεία με πολλά κρατικά έργα και ο οποίος τώρα μοιάζει αδύναμος να εμποδίσει το μοιραίο που έρχεται. Με πελάτες στο Κράτος όπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενδιαφέρον για το spec του Γιώργου Παπακωνσταντίνου των 12 εκατ. ευρώ για την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και μεγάλες συμμετοχές σε τράπεζες, λιανεμπόριο και βιομηχανία, η διαφημιστική που ανέδειξε την συγγραφέα – διαφημίστρια Κατερίνα Τσεμπερλίδου και δεκάδες πελάτες, σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς το σφράγισμα επιταγών από πελάτες της.

Ήδη αυτές τις ημέρες μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κουκιάς έχει εξαφανιστεί μη θέλοντας να βιώσει την πρωτοφανή κριτική των συνργατών του οι οποίοι και του αποδίδουν τη σημερινή κακή εικόνα.

Γεννημένος το 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο γνωστός διαφημιστής ήλθε στη χώρα μας το 1967 και σπούδασε οικονομικά σε Ελλάδα αλλά και Γαλλία και Βρετανία. Την καριέρα του την ξεκίνησε στην Vernicos Yachts. Κατόπιν πήγε στη  Genka και μετά στην γνωστή διαφημιστική εταιρεία Bold Ogilvy & Mather το 1986. Μαζί με τον Γιάννη Κακουλίδη το 2000 ίδρυσε την επίσης χρεοκοπημένη founded UpSet! S.A. όπου έμεινε μέχρι το 2005. Ακολούθησε η εταιρεία Big Issue Advertising και το 2007 πήγε στην Adel Saatchi & Saatchi ως πρόεδρος.

SHARE