Σαμαράς: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί»«Ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Tαυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στο εξωτερικό ότι «θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε υπέρ πολιτικών που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, Δικαιοσύνη και ασφάλεια, και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και κυρίως θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία σημαντική στιγμή τόσο για την Ελλάδα, όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, και απηύθυνε πρόσκληση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας: «Καλούμε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους να μετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, τόνισε για να απευθύνει ταυτόχρονα μήνυμα στο διεθνή σκηνή ότι «θα σεβαστούμε την υπογραφή και υποχρεώσεις χώρας, η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε στους πολίτες «λαϊκίστιες, ευκαιριακές υποσχέσεις, πυροτεχνήματα τυχωδιωτικά».

«Την αλήθεια τους είπαμε, και με την ψήφο τους δημιουργείται η στέρη βάση μιας νέας εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκή» σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι «με τη δέσμευση ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύν των πολιτών», επισημαίνοντας πως θα «εργαστούμε μαζί με τους εταίρους για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκαίες πολιτικές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της βασανιστικής υπόθεσης της ανεργίας».

«Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

SHARE