Σαμαράς: Άλλαξε το κλίμα (+video)

(UPD) Εκφράζεται η βεβαιότητα, μετά από πολύ καιρό, ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του μετά τη Σύνοδο, ενώ διευκρίνισε ότι για τη δόση περιμένουμε τη θετική έκθεση της τρόικας. Προέβη σε νέα προειδοποίηση για τα ταμειακά αποθέματα.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι δεν ένιωσε μόνος του, ούτε μια φορά στις Βρυξέλλες. «Το ζητούμενο είναι να πάρουμε τη δόση, για να μπει η οικονομία σε τροχιά, να γυρίσει η χώρα σελίδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι  «μπαίνει πρώτα από όλα η πατρίδα, σε όλα. Εγώ, ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βενιζέλος είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τον τόπο, να πετύχουμε».

Το κλίμα έχει αλλάξει για την Ελλάδα, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε ότι «δεν θα χρειαστεί και άλλη σύνοδος κορυφής για να πάρουμε τη δόση, μόλις βγει η θετική έκθεση της τρόικας θα γίνει η δρομολόγηση του θέματος, χωρίς άλλες συσκέψεις». Επίσης, υπενθύμισε ότι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά αποθέματα της χώρας. Σχετικά με την επιμήκυνση, δήλωσε ότι το θέμα συνδέεται τόσο με το χρηματοδοτικό κενό που προκαλεί, αλλά και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Αναφερόμενος στα μέτρα τόνισε ότι «πρέπει να πιούμε το τελευταίο ποτήρι» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αλλάζει» και από τη Σύνοδο πήραμε μια καλή δήλωση. Όλοι αναγνώρισαν πως η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τελευταία. Αυτό αλλάζει το κλίμα».

Με την κύρια Μέρκελ συζητάμε για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε ο πρωθυπουργός, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου,για τις συχνές επαφές τους. Σχετικά  με τον κύριο Ολάντ, υπογράμμισε ότι η σχέση μας είναι πολύ σημαντική, πως στηρίζει την Ελλάδα και αποδέχθηκε την πρόσκλησή του να έρθει στην Αθήνα.


 

SHARE