Σάμπυ Μιώνης: Γενναία η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη

 

Ο συν-επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του AntiDefamationLeague και Πρόεδρος του Ισραηλινοελληνικου Επιμελητηρίου, Σάμπυ Μιώνης υποστήριξε πως η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον εβραϊκό λαό είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την εβραϊκή κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως του θρησκεύματος τους, της φυλής τους, του χρώματος τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Η σημερινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση από Έλληνα πολίτικο και γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό.  Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο ” συγνώμη” ήταν μια άγνωστη λέξη. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό που αύτη η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για άλλους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις μέσα από την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα”.

 

SHARE