Ρ. Στράουχ (ESM): Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup,

Αισιόδοξος ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, που διαμορφώνει τις συνθήκες για επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Ρολφ Στράουχ σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, τόνισε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παραμένει η βάση της συζήτησης και αυτά θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί πλήρως και εφόσον είναι αναγκαία.

Ο κ. Στράουχ σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει αρκετή καλή θέληση όσων εμπλέκονται ώστε να υπάρξει συναίνεση στις 15 Ιουνίου. «Η καλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτή τη συζήτηση είναι η πλήρως εφαρμογή των προαπαιτούμενων, κάτι που συνιστά κλειδί», τόνισε.

Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δέσμευση ή σχετική απόφαση.

Τέλος, ο κ. Στράουχ τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα κερδίζει περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως δανειζόμενη από τον ESM και όχι από την αγορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE