Ρώσος μεγιστάνας θέλει να αγοράσει ελληνική τράπεζα

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τους επικεφαλής δύο κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Πεφάνη για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Στο στόχαστρο του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκονται μεγάλες ελληνικές τράπεζες καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε σειρά συναντήσεων τις προηγούμενες ημέρες με επικεφαλής δύο κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας.

Οι ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησής τους αναζητούν επενδυτικές συνεργασίες και «ενέσεις» κεφαλαιακής ρευστότητας. Ο Ριμπολόβλεφ φαίνεται ότι ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία για να «πατήσει πόδι» στην Ελλάδα.

Ο Ριμπολόβλεφ κατέχει ποσοστό σχεδόν 10% της Τράπεζας Κύπρου από το Σεπτέμβρη του 2010 μέσω της εταιρίας Odella Resources. Εντούτοις η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δεν του επέτρεψε να αυξήσει το ποσοστό του στην τράπεζα, καθώς δεν είναι τραπεζίτης ή επενδυτικό fund, με αποτέλεσμα να αναζητά άλλη επένδυση στην περιοχή.

Ο Ρώσος μεγιστάνας που κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις, προσπαθεί με πλήρη μυστικότητα να αποκτήσει σημαντική πρόσβαση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αγοράζοντας ποσοστό από μια ή περισσότερες ελληνικές τράπεζες.

Πρόσφατα δαπάνησε 88 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει στην κόρη του το ακριβότερο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

SHARE