Ρουπακιώτης: Τώρα λύση για τα προβλήματα της δικαιοσύνης

Το γεγονός ότι θα μπορούσε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας αλλά η ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η απόλυτη επιλογή του, εξέφρασε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Τώρα λύση για τα προβλήματα της δικαιοσύνης η οποία πρέπει να εναρμονιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις της κοινωνίας», ήταν η αποστροφή του νέου υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος αντικατέστησε των συμφοιτητή του, πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, Χρήστο Γεραρή.

Σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, παρουσία δεκάδων υπαλλήλων αλλά και της ηγεσίας του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας, στον οποίο είχε διατελέσει επί σειρά ετών και ο ίδιος πρόεδρος, ο Αντώνης Ρουπακιώτης ξεκαθάρισε πως «αν δεν προωθηθούν λύσεις που θα αναβαθμίσουν τη δικαιοσύνη, δεν θα έχω κανένα λόγο να παραμείνω στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Υποσχέθηκε συνεργασία με όλους τους φορείς, δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, λέγοντας «δεν αναγνωρίζω δεξιούς, αριστερούς ή κεντρώους». Πρέπει να δοθούν λύσεις για τους πολίτες και φυσικά και για τους δικηγόρους οι οποίοι και αυτοί είναι πολίτες και αναζητούν 300 ευρώ για να επιβιώσουν σε συνεργασίες με δικηγορικά γραφεία».

Καθήκοντα υφυπουργού ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

SHARE