Προσοχή όσοι ταξιδεύετε με πτήση της Lufthansa

Με παράλυση απειλούνται οι σημερινές πτήσεις της Lufthansa καθώς σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά το ιπτάμενο προσωπικό στα αεροδρόμια του…

Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

Η απεργία θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Τέγκελ του Βερολίνου από τις 07.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο σε κυκλοφορία αεροδρόμιο της Ευρώπης, από τις 08.00 έως τις 16.00 (τοπική ώρα) και στο Μόναχο από τις τις 13.00 μέχρι τις 22.00 (τοπική ώρα).

Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και οι επιβάτες ετοιμάζονται για μία ακόμη ημέρα χάους.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η Lufthansa καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της στους πελάτες της να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Το συνδικάτο UFO, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, που αριθμεί 18.000 εργαζόμενους προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Τον Απρίλιο, το συνδικάτο ζήτησε αύξηση των μισθών κατά 5% σε διάστημα 15 μηνών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, έπειτα από πάγωμα τριών ετών.

SHARE