Προκάλεσε τροχαίο το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο της Google

google-car

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά ακόμα και αν πρόκειται για την αρτιότερη τεχνολογία που μπορεί να υπάρξει, καθώς το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google κατάφερε να προκαλέσει τροχαίο και μαζί πονοκέφαλο στους υπεύθυνους του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού.

Το ατύχημα συνέβη στο Mountain View της Καλιφόρνια όταν το Lexus SUV της Google χτύπησε ένα αστικό λεωφορείο, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς από τους επιβάτες του μεγάλου οχήματος.

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, το οποίο κινούταν με ταχύτητα τριών χιλιομέτρων, φαίνεται πως επιχείρησε να αποφύγει κάποια σακιά με άμμο, που βρίσκονταν στο οδόστρωμα όταν έπεσε πάνω στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου. Η ταχύτητα του λεωφορείου τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν 24 χλμ./ώρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Google ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα, σημειώνοντας πως: «Προφανώς φέρουμε κάποια ευθύνη, καθώς αν το όχημά μας δεν κινούταν, δεν θα συνέβαινε η σύγκρουση. Έχοντας ειπωθεί αυτό, ο διαχειριστής του αυτοκινήτου μας πίστεψε πως το λεωφορείο θα μείωνε την ταχύτητά του ή θα σταματούσε για να μας επιτρέψει να στρίψουμε».

SHARE