Πέθανε το lifestyle στη ν Ελλάδα λέει ο Ευ. Μυτιληναίος

«Αυτό που δεν έχει  γίνει γνωστό, είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια «ήσυχη» επανάσταση, η οποία αφορά στον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά  δεδομένα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τη λογική του υπερκαταναλωτισμού και του σπάταλου lifestyle του παρελθόντος, το οποίο τροφοδοτούταν επί σειρά ετών από τα τεχνητά πολύ χαμηλά επιτόκια».  Αυτή είναι μία από τις αναφορές που αφορούν την Ελλάδα που έκανε   ο κ. Ε. Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίος»  σε συνέντευξη του προς το BBC News. Ο γνωστός επιχειρηματίας επισήμανε επίσης ότι:

–          «Αν δεν γυρίσει στην ανάπτυξη η  Ελλάδα, δεν υπάρχει έξοδος από  την κρίση».

–          -«Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα φεύγουν από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις Ευρωπαϊκές πολιτικές.  Αν η εποπτεία των Τραπεζών στην Ευρωζώνη «περάσει» στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ιδία η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων οπότε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου, για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη».

–           «Η αποχώρηση των Εταιρειών όπως η Coca-Cola και η ΦΑΓΕ είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στην χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που, όπως διάβασα στις ανακοινώσεις τους, έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους.»

–           «Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι λύση. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά αφορά στο σύνολο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωζώνη.»

SHARE