Πάμε σε εκλογές


Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια χωρίς να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση.

Πάμε σε εκλογές και αύριο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι σύσκεψη για τον ορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Κατά πληροφορίες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δημιουργήθηκε ένταση. Ασφαλείς πηγές κάνουν λόγο για “καβγά” μεταξύ των κυρίων Βενιζέλου και Τσίπρα.

Εντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε και όταν ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ενδεικτική του δραματικού χαρακτήρα της σύσκεψης ήταν η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι  δεν πρέπει να βγούμε από τη σύσκεψη χωρίς κυβέρνηση…

Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε δηλώσεις του από το γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές μέσα σε λίγες ημέρες, υπό πολύ άσχημες συνθήκες» επειδή, όπως τόνισε «κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον».

«Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου μας είπε ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας.  Ζητήσαμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε και το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδες στους Έλληνες», είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύαμε ότι υπήρχε μια ελάχιστη βάσης συνεννόησης αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη».

«Είναι καθήκον κάθε πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης. Επικράτησε αλαζονεία και τυχοδιωκτισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η πατρίδα μπορεί να βρει το δρόμο της.

«Θα αγωνιστούμε από μια βάση που είναι δυσμενής για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε να πάμε εδώ, πηγαίνουμε καταναγκαστικά, ας πάμε για το καλύτερο και για όνομα του θεού ας μην πάμε προς το χειρότερο» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Φώτης Κουβέλης

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης.

«Κατέθεσα για άλλη μια φορά πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Στην οικουμενική κυβέρνηση αναγκαίο ήταν να συμμετέχει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Υποστήριξα, είπε, ότι στο πλαίσιο της οικουμενικής κυβέρνησης έπρεπε να μετέχουν οι δυνάμεις που αναφέρονται και στην αποδέσμευση από το μνημόνιο και στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και μεταξύ άλλων μίλησε για γραπτή προγραμματική συμφωνία, η οποία θα εδέσμευε τους πάντες (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), αλλά και πάλι όπως είπε, δεν έγινε δεκτή η πρόταση.

«Δεν ετέθη η πρόταση κυβέρνησης από προσωπικότητες ή από τεχνοκράτες» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν δυνατό «προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές, κάτι που δεν έγινε δυνατό να γίνει».

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι μπορούσε με το 6,11% για να μην πάμε σε νέες εκλογές, αλλά κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν ήδη επιλέξει να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας και κάλεσε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να κρίνουν πλέον και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Πάνος Καμμένος

«Καταθέσαμε τις επτά θέσεις των ανεξάρτητων Ελλήνων» ανάφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα τα οποία όπως τόνισε «δυστυχώς δεν συζητήθηκαν».

«Αναφερθήκαμε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην ανάγκη του αμέσου παγώματος των δεσμεύσεων του Μνημονίου και στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με τη ρευστότητα», είπε.

«Από την μεριά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία εκτός από τη διαγραφή του χρέους», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλες οι προτάσεις μποκαρίστηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που όπως υπογράμμισε «συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου».

«Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες έχοντας καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα λέγοντας πάντα αυτό το  οποίο ισχύει για πάντα. Δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση», τόνισε ο κ. Καμμένος.

 

SHARE