Ο Πρωθυπουργός αισιοδοξεί…

Αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της Herald Tribune και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. «Η αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας με ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή θα γίνει παράδειγμα διεθνώς. Από παράδειγμα προς αποφυγήν, θα γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση.  Μέχρι πρόσφατα, κάποιοι σκέπτονταν να μας θυσιάσουν ως «Ιφιγένεια».  Τώρα όλο και περισσότεροι ποντάρουν στην επιτυχία μας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δόση του δανείου είναι απαραίτητη για την χώρα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας και να καλύψει το κράτος τις οφειλές  του προς τον ιδιωτικό τομέα. Η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλείψει η «δραχμοφοβία» και ενισχυθεί η ρευστότητα θα αλλάξει συνολικά το κλίμα στην οικονομία. Ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι παρά τα μέτρα η ελληνική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει την στροφή και να αρχίσει να ανακάμπτει.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι θετικό πως για πρώτη φορά υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες ωστόσο έχουμε κάνει πρόοδο και τα χειρότερα έχουν περάσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή συναίνεση που υποστηρίζει τις μεγάλες, αναγκαίες, διαρθρωτικές αλλαγές. Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπούνε στην Ελληνική οικονομία θα είναι περισσότερα από την πρόσθετη λιτότητα.  Για πρώτη φορά οι εταίροι μας όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, όλο και πιο κατηγορηματικά, ποντάρουν στην επιτυχία της Ελλάδας. Δεν προεξοφλούν την αποτυχία της, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα…

SHARE