Ο Ομπάμα στο Μπατακλάν – Τίμησε τους νεκρούς του Παρισιού

US President Barack Obama (R) pays his respects with French President Francois Hollande (2nd R) and Paris Mayor Anne Hidalgo (3rd R) at a memorial outside the Bataclan in Paris , France, November 30, 2015. AFP PHOTO / JIM WATSON / AFP / JIM WATSON

Στο θέατρο Μπατακλάν, τον χώρο της αιματηρότερες από τις πολλαπλές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, βρέθηκε για να αφήσει λουλούδια ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο για το Κλίμα.

Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο του Παρισιού Αν Χιντάλγκο, απέθεσε λουλούδια στο χώρο όπου σκοτώθηκαν 90 άτομα από οπλισμένους τζιχαντιστές και βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στις 13 Νοεμβρίου.

Η ατμόσφαιρα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένη λόγων των μέτρων ασφαλείας, καθώς αναμένονται να συναντηθούν 150 ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη Ομπάμα στο θέατρο Μπατακλάν ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή αφότου άρχισαν να στρέφονται οι διαδηλώσεις για το κλίμα προς τη βία, καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Η αστυνομία εξαπέλυσε δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι τους πέταγαν μπουκάλια και κεριά στο Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, όπου είχε στηθεί ένα μνημείο για τα 130 άτομα που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού. Πάνω από 200 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.

SHARE