Ο ιταλικός Βορράς στρέφεται εναντίον των Μουσουλμάνων

verona

Οι προσφυγικές ροές δείχνουν να τρομοκρατούν ολόκληρη την Ευρώπη που δείχνει να προσπαθεί να κρύψει την ύπαρξη των μουσουλμάνων κάτω από το… ευρωπαϊκό “χαλί”. Η μισαλλοδοξία και ο φόβος έχουν θέσει το στίγμα τους με μια πληγή που δύσκολα θα επουλώσει από το κορμί της ΕΕ.

Έτσι και στην ιταλική πόλη της Βερόνα, το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε να ανοίξουν άλλα καταστήματα που προσφέρουν κεμπάπ, γύρο και τηγανικά εδέσματα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Flavio Tosi, η πόλη της Βερόνα θέλει να προστατεύσει την πολιτιστική της κληρονομιά και την τυπική βερονέζικη κουλτούρα της.

Στη πόλη του Ρομέο και της Ιουλιέτας, οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι έχουν πλημμυρίσει από μαγαζιά με κεμπάπ, γύρο και άλλα τηγανιτά ενώ ανοίγουν συνεχώς καφέ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ και πωλούν ποτά.

Η πόλη της Βερόνα παίρνει μέτρα ώστε να περισώσει την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά ενώ ο δήμαρχος της πόλης επικαλείται τους «νόμους της Ουνέσκο».

Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με το μέτρο και αναφέρουν ότι η απόφαση έχει στόχο να πλήξει τους 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα.

Μέτρα και στη Λομβαρδία

Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στο κύμα των μουσουλμάνων που εγκαθίστανται στη χώρα. Στην Λομβαρδία, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την κατασκευή ενός τζαμιού και έθεσε περιορισμούς στην κατασκευή του γενικώς.

Σε ολόκληρη την Ιταλία υπάρχουν μόνο 6 τζαμιά και πολλά πάρκινγκ ή άλλοι χώροι έχουν μετατραπεί σε χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους.

Περιορισμοί και στη Βενετία

Αλλά και η πόλη της Βενετίας σχεδιάζει να θέσει περιορισμούς στα καταστήματα που μένουν ανοιχτά τη νύχτα, τα γραφεία συναλλάγματος και τα ίντερνετ καφέ, τα οποία είναι συνήθως ιδιοκτησία Κινέζων ή μουσουλμάνων μεταναστών και έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει και την πώληση «αναμνηστικών» που πωλούνται φθηνά και έχουν «κάνει την πόλη Ντίσνεϊλαντ», όπως είπε. «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ιστορία μας και πραγματικά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο δήμαρχος.

Αυστηρά μέτρα στη Φλωρεντία
Τον Ιανουάριο του 2016, η πόλη της Φλωρεντίας έθεσε σε ισχύ πολύ αυστηρούς κανονισμούς για το πού έχουν δικαίωμα να ανοίγουν αυτού του είδους τα καταστήματα και τι πρέπει να πωλούν.

SHARE