Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Η Τουρκία πρέπει να ελέγξει τις προσφυγικές ροές – Εβδομαδιαία ενημέρωση

tsipras davutoglou new

(upd) Την ανάγκη η Τουρκία να ελέγξει τις προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη μείωσης των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια καταγεγραμμένη αναφορά ανάσχεσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο κ.Τσίπρας θέλει να ξέρει τι συμβαίνει με τις προσφυγικές ροές σε επίπεδο μήνα, ακόμα και εβδομάδας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για την σημερινή και αυριανή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με το προσφυγικό να αποτελεί το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων.

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών – μελών της ΕΕ με την Τουρκία και στις 15:30 θα συναντηθεί με τον Ντέιβιντ Κάμερον πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για μισή ώρα αργότερα.

Αύριο θα συνεχιστούν οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και η μετατροπή του Frontex σε ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

SHARE