Α. Βγενόπουλος: Εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη – Η Κύπρος ζητά 4 δις από την Ελλάδα!

bgenopoulosupd: Κατονομάζοντας τον υφυπουργό Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Αγγέλη και τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη, ο πρόεδρος της MIG απηύθυνε σοβαρές καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης. (VIDEO)

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος, αποκάλυψε ότι  η προς εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, με την έγκριση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Γεωργιάδη, έχει προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια και ζητάει από την Ελλάδα 4 δισ. ευρώ για το κούρεμα των ομολόγων με τo PSI.

Ερωτηθείς από το bankwars, πως κρίνει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών της Alpha Bank για το δάνειο στον εκδότη Ψυχάρη, είπε ότι το θέμα του προσώπου Ψυχάρη δεν το σχολιάζει, ενώ όσον αφορά τα στελέχη της τράπεζας, είπε ότι η απόφασή τους για το δάνειο «είναι στα πλαίσια των τραπεζικών δραστηριοτήτων και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για απιστία, καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να αποδειχθεί ότι έδρασαν με δόλο».

Αυτά δεν είναι νομικά αδικήματα, επισήμανε ο κ. Βγενόπουλος.

 

Ερωτηθείς επίσης για το αν η σημερινή του παρέμβαση αποτελεί επίθεση στην κυβέρνηση, είπε ότι η παρέμβασή του αφορά μόνο τη λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά και ότι έχει έρθει και στο παρελθόν σε αντιπαράθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Οι καταγγελίες για Παπαγελόπουλο, Βαξεβάνη και Αγγέλου

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δημοσιογράφο  Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη, και υπερνθυμίζοντας ότι έχει ήδη καταδικαστεί με δύο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης o Κ. Βαξεβάνης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, κάτι που του επέτρεπε να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση.

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ό,τι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε «δεν θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα.

Όπως αποκάλυψε, υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση; αναρωτήθηκε.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Εθνους που αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ.  Παπαγγελόπουλος επικοινώνησε με εισαγγελέα δίνοντας οδηγίες σε ποιον άλλο εισαγγελέα να χρεώσει υπόθεση και μίλησε «για ιστορία που ξεφεύγει ολοκληρωτικά». Όπως είπε νομικά το δημοσίευμα, αλήθεια ή ψέματα, έπρεπε να διαψευστεί για να διαφυλαχτεί το κύρος των εισαγγελέων.

Όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών και υπάρχει πολιτική οδηγία οποιαδήποτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί είναι άκυρη, σημείωσε επικαλούμενος τις νομικές του γνώσεις.

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI

 

Ο Α.Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, που βρίσκεται σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης, προέβη σε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, ζητώντας 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τη χώρα μας,  με τις ευλογίες και την υποστήριξη -ανεπίσημα πάντα- του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη

Γι’ αυτήν την «πρωτοφανή εχθρική ενέργεια της Κύπρου κατά της Ελλάδας», όπως τη χαρακτήρισε, ο κ. Βγενόπουλος έδωσε στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση όχι μόνον ήταν ενήμερη, αλλά είχε δώσει την έγκρισή της για αυτήν την προσφυγή. «Όταν ο αδελφός σου μένει στο σπίτι δίπλα σου και έχετε άριστες σχέσεις, σου κάνει μία αγωγή διεκδικώντας το δικό σου σπίτι, είναι δυνατόν η σχέση αυτή να παραμείνει ίδια;» επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος σχολιάζοντας ότι «στα πλαίσια αυτά ο συναγελασμός και η συνεργασία μεταξύ διαφόρων Ελλήνων με Κύπριους αξιωματούχους, εφόσον βέβαια η υπόθεση αυτή τους είναι γνωστή, είναι αδιανόητη, προτού η Κύπρος αποσύρει την εξωφρενική απαίτησή της».

«Προφανώς εξαιρούνται οι συνεννοήσεις για την επίλυση του Κυπριακού που είναι το μείζον εθνικό θέμα, αλλά για οτιδήποτε άλλο το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας πρέπει να πρυτανεύσει. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα είχε συμβεί, αν π.χ. η Γερμανία είχε αυτήν την απαίτηση απέναντί μας;» διερωτήθηκε…

SHARE