Ορμπάν: “Γραμμή άμυνας” στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας – Απειλεί με βέτο για την Πολωνία

orbanΗ επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

«Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία. Είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

«Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της» είπε ο Ορμπάν. Η Ουγγαρία ανέγειρε φράκτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή.

Όσον αφορά το ζήτημα της Πολωνίας, ο Ορμπάν είπε ανοικτά πως θα ασκήσει βέτο εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν σε «επιτήρηση» σε βάρος της Βαρσοβίας με φόντο τις αμφιλεγόμενες κινήσεις της – την αλλαγή στη λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το πλαίσιο των ΜΜΕ.

SHARE