Οι στενές επαφές Μέρκελ-Σαμαρά

Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα μετέφερε η Άγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή τους συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Επίσης, στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα Καγκελάριος ενημερώθηκε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ αναμένεται να υπάρχει στενή επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Η Καγκελάριος έχει στείλει εδώ και καιρό το μήνυμα ότι θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, ειδικά μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, ενώ και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία για συνεργασία μεταξύ δύο χωρών για την έξοδο από την κρίση. Σήμερα, μάλιστα, τόνισε το γεγονός ότι έχουν υλοποιηθεί πολλά από τα μέτρα στην Ελλάδα. «Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας», επεσήμανε και επανέλαβε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής υπογράμμισε ότι «προσπαθήσαμε να δούμε τη συνολική απάντηση στα προβλήματα».

Χθες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην σύνοδο Κορυφής δηλώνοντας πώς «η Ελλάδα χρειάζεται και τα 31, 5 δισ ευρώ». Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις θυσίες του Ελληνικού λαού και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «πρόοδο που έχει σημειώσει» η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

SHARE