Ν.Δ.: Σκληρή γραμμή μέχρι τέλους


Σκληρή γραμμή μέχρι το τέλος θα ακολουθήσει η Ν.Δ. μετά τη ματαίωση του ντιμπέιτ μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, που οι επιτελείς του κόμματος χρεώνουν εξ ολοκλήρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι ενώ είχε υπάρξει καταρχήν συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους διαρρέοντας ονόματα δημοσιογράφων, εκδίδοντας μονομερείς ανακοινώσεις «και εμπαίζοντας και τα άλλα κόμματα». Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιώργος Μουρούτης, με δική του ανακοίνωση, είπε ότι «η πρόταση της Ν.Δ. ισχύει για τηλεμαχία στο συμφωνημένο πλαίσιο».

Η Συγγρού επέρριψε την ευθύνη στην Κουμουνδούρου ότι επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για την πολιτική της που οδηγεί στη δραχμή αλλά και για το Σκοπιανό, τη λαθρομετανάστευση, την εξωτερική πολιτική.

Η Ν.Δ. θα επιμείνει στη γραμμή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της συμμορίας της δραχμής».

Υπαινίσσεται δε ότι ανεξαρτήτως των όσων λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως, έχει κρυφή ατζέντα και ότι σε κάθε περίπτωση με την τακτική της μονομερούς καταγγελίας θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Στελέχη της έλεγαν ότι το πρόβλημα με τα φάρμακα είναι μία πρόγευση μόνο των όσων θα ακολουθήσουν αν επικρατήσει «η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηθεί και η διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας τις συνέπειες της εξόδου της χώρας από το ευρώ σε μια σειρά τομείς της καθημερινότητας.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ θα επαναλάβουν ότι με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, που απεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν ελλείψεις ακόμη και στα βασικά βιοποριστικά αγαθά: τρόφιμα, καύσιμα, ρεύμα. Η ηγεσία της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να επενδύσει στον φόβο του πληθυσμού από τις συνέπειες της ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ και εκτιμά ότι στο τέλος το εκλογικό σώμα θα καμφθεί.

Προσωπική επίθεση όμως θα δεχθεί και ο κ. Τσίπρας τόσο από τον κ. Σαμαρά που τον θεωρεί «ανεύθυνο, αφελή και επικίνδυνο» όσο και από τα στελέχη του κόμματος. Παράλληλα θα τονίζουν ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα οδηγήσουν σε αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και ότι η Ελλάδα θα πρέπει με υπεύθυνη πολιτική να παραμείνει στο παιχνίδι και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.

Μέχρι το τέλος της περιόδου ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα, η Ν.Δ. θα στήσει προεκλογικά περίπτερα, ενώ η εκστρατεία του κόμματος θα κορυφωθεί με ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα. Αυτή την φορά δεν θα είναι στο Ζάππειο, αλλά σε μεγαλύτερο χώρο, στο Σύνταγμα ή στο Πεδίο του Άρεως. Στόχος να τονωθεί το ηθικό των «γαλάζιων» ψηφοφόρων και να δοθεί στην κοινωνία η εντύπωση ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα.

SHARE