>Ν.Δ.: Να φύγουν Παπουτσής, Καστανίδης, Παπαϊωάννου, Μόσιαλος

>


Την αντικατάσταση των υπουργών Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τον πρωθυπουργό.

Και αυτό γιατί στη ΝΔ εκτιμούν ότι από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει ως βασικό έργο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θα ήταν φρονιμότερο, όπως θα γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις, να αντικατασταθούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα με τη διενέργεια των εκλογών.

Ο ρόλος του Σταύρου Δήμα

Στη ΝΔ μέχρι αυτή την ώρα αποφεύγουν επίμονα την ονοματολογία. Κορυφαία στελέχη διαμηνύουν μάλιστα σε όλους τους τόνους πως το παζλ των ονομάτων θα συμπληρωθεί στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, οι στενοί συνομιλητές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν το γεγονός να μετάσχουν τελικώς και πολιτικά πρόσωπα στο νέο σχήμα, κάτι το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική πρόταση του αρχηγού της «γαλάζιας» παράταξης για προσωρινή κυβέρνηση.

«Το αν θα είναι υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, αν θα μετάσχουν χαμηλόβαθμα ή μεσαία στελέχη της ΝΔ, αν θα είναι αποκλειστικά τεχνοκράτες ή ένα μείγμα όλων αυτών, είναι κάτι που αφορά τη συζήτηση που θα γίνει μεταξύ των δύο αρχηγών» έλεγε νωρίς σήμερα το πρωί επιτελικό στέλεχος της Συγγρού, αποφεύγοντας διακριτικά να ανοίξει κουβέντα και για το όνομα του Σταύρου Δήμα, ο οποίος αναμένεται να λάβει θέση στο νέο σχήμα.

Εξαιρετική σημασία έχει πάντως το γεγονός ότι στη ΝΔ δεν εμφανίζονται αρνητικοί στην παραμονή κάποιων εκ των υφιστάμενων υπουργών και στη νέα διάδοχη κατάσταση.

«Αν π.χ. ο Παπανδρέου θέλει τον Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών ή κάποιον άλλον σε ένα άλλο πόστο, θα το συζητήσουν με τον Πρόεδρο» σημείωνε νωρίτερα άλλο στέλεχος της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λουκάς Παπαδήμος

Το όνομά του εξακολουθεί να ακούγεται ως το επικρατέστερο για το ρόλο του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος αποτελεί σύμβουλο του πρωθυπουργού και το όνομά του είχε ακουστεί και για αυτό του υπουργού Οικονομικών. Επιπλέον είναι και τεχνοκράτης, κάτι το οποίο ζητά η ΝΔ.
Πάντως και αυτή η σημαντική λεπτομέρεια θα κλειδώσει ή θα ξεκλειδώσει στην επαφή Παπανδρέου-Σαμαρά.

SHARE