ΝΔ: Η απόφαση Μεϊμαράκη κρίνει τη μάχη της διαδοχής – Μέχρι 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

nd1Στη Νέα Δημοκρατία στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κούρσα της διαδοχής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Μέχρι στιγμής μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς από αυτήν εξαρτάται το πως θα κινηθούν οι υπόλοιπο δελφίνοι, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο Β. Μεϊμαράκης έχει τη στήριξη των καραμανλικών και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δεν θα ταχθεί στο πλευρό του αδερφού της Κυριάκου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητα Μητσοτάκη θα στηρίξει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι κ.κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, εφόσον δεν διεκδικήσει την ηγεσία ο δεύτερος.

Όσον αφορά τη διαδικασία, από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευη 2 Οκτωβρίου και ωρα 18:00 ορίστηκε η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, απο το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

 

 

SHARE