Να «πλημμυρίσει» την Ελλάδα με Κινέζους τουρίστες υπόσχεται η Fosun

Στον δεκαπλασιασμό των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα,  στο 1,5 εκατ. στοχεύει η Fosun , σύμφωνα με δημοσιεύμα του Bloomberg.

H Fosun θέλει να χρησιμοποιήσει το μερίδιό της στον tour operator Thomas Cook, προκειμένου να αρχίσει να προσφέρει πακέτα διακοπών συγκεκριμένα για την κινεζική αγορά, ανέφερε ο ανώτατος αντιπρόεδρος, Jim Jiannong Qian, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες μέρες.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει πως 1,5 εκατ. πολίτες της θα αρχίσουν να επισκέπτονται για τις διακοπές τους την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα.

Ο τουρισμός αντιστοίχησε στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2016, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Τουρισμού. Οι επισκέπτες ανήλθαν πέρυσι σε 28,1 εκατ., δηλαδή αυξήθηκαν κατά 7,6% σε σχέση με το 2015. Οι τουρίστες παρήγαγαν 13,2 δισ. ευρώ σε ταξιδιωτικά έσοδα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Από αυτούς τους ταξιδιώτες, οι 150.000 προήλθαν από την Κίνα, υποστηρίζει το Πεκίνο.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλές μέρος για τους επισκέπτες», εξήγησε ο Qian, που προεδρεύει και του Tourism and Commercial Group της Fosun. Όπως πρόσθεσε, υπάρχουν επίσης καλές ευκαιρίες για επενδύσεις στον τουρισμό της Ελλάδας.

Η Fosun βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για να αγοράσει υφιστάμενα ξενοδοχεία και θέρετρα ή για να κατασκευάσει νέα στην Ελλάδα, μέσω της εταιρίας της, Club Med. Μια άνοδος στους Κινέζους επισκέπτες στη χώρα, κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε άμεσες πτήσεις από το Πεκίνο και τη Σανγκάη στην Αθήνα, πρόσθεσε ο Qian.

Το στέλεχος τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει από όταν η εταιρία επένδυσε για πρώτη φορά στην Folli Follie το 2011. «Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμψει αυτή τη στιγμή και μπορεί επίσης να προσφέρει καλές ευκαιρίες για ξένους επενδυτές», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «κοιτάξαμε τα στοιχεία από τις πωλήσεις λιανικής και από τον τουριστικό τομέα και είδαμε βελτίωση».

SHARE