Νέα παράταση στην αποχή των δικηγόρων

dikastirio

Παρατάθηκε για μια εβδομάδα ακόμα η πανελλαδική απόχη των δικηγόρων, δηλαδή μέχρι και την μεθεπόμενη Δευτέρα,  29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ., ο δικηγορικός κόσμος θα πραγματοποιήσει αποκλεισμό και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πανελλαδική αποχή του δικηγορικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως, λαμβάνοντας   το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.

Ειδικότερα, σήμερα, συνεδρίασε, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του δικηγορικού κόσμου, αφού διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς».

Την ερχόμενη Πέμπτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή.

SHARE