Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση χρεώνει με 14,5 δισ. τους Έλληνες για τις τράπεζες για χάρη του …Βαρουφάκη

 

Βορίδης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης οδήγησε στο να χρεωθεί ο λαός 14,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησηH κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης , κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας στο οκτάμηνο, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς και αυτό το χρεώνεστε εξ ολοκλήρου μαζί με τα 14,5 δισ. ευρώ, που αχρείαστα χρεώνετε στον ελληνικό λαό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε, το 2014 δεν χρειαζόταν ανακεφαλαιοποίηση, καθώς η επιλογή αυτή οφείλεται στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο τον μέμφθηκε ως υποστηρικτή του ανθρώπου «τα αποτελέσματα της πολιτικής του οποίου σήμερα πληρώνουμε».

«Δεν θα γίνονται αυτά που γίνονταν παλιά, λέτε. Τον Αύγουστο ψηφίσατε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στη διαχείριση, τη λήψη των αποφάσεων των τραπεζών, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά με κριτήρια αγοράς. Ήταν ένας ακόμη επώδυνος συμβιβασμός; Υπάρχει κάτι που δεν ήταν επώδυνο από αυτά που υλοποιείτε; Έτσι που τα κάνατε, οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Έχετε το θράσος να λέτε ποιος φταίει. Μεταφέρετε ένα κόστος στον φορολογούμενο. Ποιος το επέφερε αυτό το κόστος;»

Ανέφερε, ακόμη, ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός υπήρχε από πλευράς της κυβέρνησης για το τι μας φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση, για τους όρους της, έχει καταρρεύσει, ενώ στην κριτική που άσκησε σε σημεία του νομοσχεδίου, μεταξύ των άλλων, είπε πως εκχωρείται το ΤΧΣ στους ξένους και αντιστοίχως οι διορισμοί στις τράπεζες και διερωτήθηκε «Αυτή ήταν η επώδυνη διαπραγμάτευση;».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθύμισε στον κ. Τσακαλώτο ότι η κυβέρνηση είχε αναγγείλει ότι θα ελεγχθούν από Εξεταστική Επιτροπή οι όροι της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης και ρώτησε: «Να βάλουμε και την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση μέσα;».

SHARE