«Μυστική» συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Αμηχανία για το χρέος

Υπό άκρα μυστικότητα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στη Βουλή, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση επικράτησε αμηχανία με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να εκφράζει για άλλη μια φορά την αγωνία της για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα για το χρέος, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την τροπή που μπορεί να πάρει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου για την υπόθεση του χρέους.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για καθαρή λύση αναφορικά με το χρέος, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και έξοδο στις αγορές.

Νωρίτερα από το βήμα του ΣΕΒ ζήτησε πολιτική συναίνεση ώστε να διεκδικήσει από τους δανειστές τη λύση για το χρέος. «Καθαρή» λύση στο χρέος για την ελληνική πλευρά είναι εκείνη «που δεν θα δημιουργεί ή επιτείνει ανασφάλεια στους επενδυτές, δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα που συνοδεύει τα ελληνικά προγράμματα προς το μέλλον για άλλη μια φορά και που θα ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές».

SHARE