Μοσκοβισί: Ανάπτυξη στην Ελλάδα στο β΄εξάμηνο – Στο +2,7% το ΑΕΠ το 2017

moscovici«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η οικονομία στην Ελλάδα θα αναπτυχθεί ξανά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και το 2017 θα κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης 2,7%. Πράγμα που συναρτάται κυρίως με την υλοποίηση των ζωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΜΣ», ανέφερε σε μήνυμά του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Όπως τόνισε, η υλοποίηση θα προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή τής εμπιστοσύνης και θα επιτρέψει την αναμενόμενη ελάφρυνση των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων.

Αναφερόμενος στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος τόνισε ότι τα βήματα που έχουν σημειωθεί από τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου «είναι ενθαρρυντικά και πλέον μπορούμε να στρέψουμε τώρα την προσοχή μας στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί γρήγορα ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα πρέπει να προβάλλει τη βεβαιότητα -πολιτική, νομική, διοικητική. Επειδή η αβεβαιότητα γεννά περισσότερη αβεβαιότητα».

Παραδέχθηκε ότι το έργο που πραγματοποιείται είναι εντατικό, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. «Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τις αρχές στην επίτευξη της προόδου. Η ομάδα μου βρίσκεται στην Αθήνα από τα μέσα Ιανουαρίου, μαζί με τους εταίρους μας. Είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι το γενικό κλίμα των συζητήσεων ήταν θετικό. Και χαιρετίζω τη δέσμευση για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης που εξέφρασαν οι αρχές. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση θα καταδείξει ότι η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά τη δική της σταθεροποίηση. Και μας επιτρέπει να εισέλθουμε στο επόμενο κρίσιμο κεφάλαιο των συζητήσεών μας, εκείνο των πιθανών μέτρων για το χρέος», τόνισε.

SHARE