Με προσφορές απαντά στην κρίση ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας

Μειωμένες οι τιμές στα εμπορικά καταστήματα για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς. Η μεγάλη πτώση του τζίρου εν όψει των Χριστουγέννων είχε σαν αποτέλεσμα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας να προχωρήσει σε «πενθήμερο χριστουγεννιάτικων προσφορών» μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι προσφορές και οι εκπτώσεις στις τιμές φτάνουν και το 40% και θα ισχύσουν και για τα καταστήματα της περιφέρειας.

Η κίνηση σκοπεύει να τονώσει τον τζίρο στην εορταστική αγορά, που φέτος γνώρισε πρωτοφανή κάμψη.

Η πτώση στο σύνολο της αγοράς ξεπέρασε το 30%, με τη μεγαλύτερη πίεση να την έχει δεχθεί ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης.

Οι 8 στους 10 Έλληνες προχώρησαν σε μικροαγορές και προτιμούν να ξοδέψουν με την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι έμποροι πήραν απόφαση να ρίξουν εν όψει της Πρωτοχρονιάς τις τιμές, προσδοκώντας σε αύξηση των πωλήσεων τους.

Ήδη τα περισσότερα πολυκαταστήματα έχουν προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες με sms και e-mails ενημερώνοντας την πελατεία τους για προσφορές της τάξης του 30% στην υπόδηση, 30% με 40% στα είδη ένδυσης, 30% σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, 25% σε καλλυντικά και αρώματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον «χορό» των προσφορών δεν ξεφεύγουν ούτε οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με προσφορές τόσο σε τρόφιμα, όσο και σε απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά και άλλα είδη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, πτώση της τάξης του 15% παρατηρήθηκε και στην αγορά τροφίμων- ποτών.

Επίσης μόλις το 20% των καταναλωτών αγόρασε είδη ένδυσης υπόδησης, και το 40% παιχνίδια για τα παιδιά.

SHARE