Μεγάλες συγκεντρώσεις για “φρένο” στο τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγάλη 24 ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις επερχόμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις. Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα, μία των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαθμώμνος και μία του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

KOUTSOYMPAS POREIAΣτη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας συμμετείχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωση του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας».

«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα, με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης. Ο κάθε τόπος δουλειάς, η κάθε γειτονιά, ο κάθε κλάδος πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης, διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης.

» Οι εστίες αντίστασης, όλες αυτές που θα δημιουργούνται καθημερινά, μπορούν να συνενώνονται με ενιαίους στόχους σε κλαδικό, τοπικό, πανελλαδικό επίπεδο, μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

» Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας.», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

pame1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “απέναντι στη νέα λαίλαπα των μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;»

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέρος και ο εμπορικός κόσμος της χώρας μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εναντίον των «ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών» καλεί του εργαζόμενους και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απεργούν προσωπικό από ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ,  εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες,  εργαζόμενοι στις τράπεζες,  καθηγητές και δάσκαλοι,  δημοσιογράφοι, έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και  φαρμακοποιοί.

Ακύρωση πτήσεων

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν οι  αεροπορικές εταιρίες, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Aegean, «αναγκάζεται να ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο», ήτοι:

Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 352 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 370 Αθήνα – Μύκονος
Α3 371 Μύκονος – Αθήνα

Επίσης, με ανακοίνωση της Οlympic Air ακυρώνονται 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο (υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινωθεί 36 ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγή στην ώρα αναχώρησης σε μία πτήση).

Όπως ανακοίνωσε η ΕasyJet, καθυστερήσεις θα υπάρξουν και στο δικό της πρόγραμμα πτήσεων. Η εταιρία θα ενημερώσει όλους τους επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται μέσω e-mail ή SMS.

Μετρό: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό.

Λεωφορεία: Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

 Ηλεκτρικός-Τραμ: Δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

 Τρένα ΟΣΕ: 24ωρη απεργία

Δεμένα τα πλοία από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Νοσοκομεία -ΕΚΑΒ: Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας .

Μουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι: Θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Χωρίς ΜΜΕ και εφημερίδες. Τα ΜΜΕ τα οποία δε θα μεταδίδουν ενημερωτικά δελτία από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11. Επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων.

 

 

SHARE