Μήνυση Στουρνάρα σε Βαξεβάνη – Στο αυτόφωτο ο δημοσιογράφος, αφέθηκε ελεύθερος

(upd) O δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως την Μ. Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και συνελήφθη έπειτα από τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με δημοσιεύματα για ποσά που είχαν δοθεί στην εταιρεία της από το Δημόσιο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση.

Αυτή τη φορα ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να αποφύγει το δικαστήριο όπως έκανε στην προηγούμενη μήνυση Στουρνάρα όπου ούτε καν εμφανίστηκε, και πλέον θα πρέπει σήμερα το μεσημέρι να αποδείξει τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εμπεριέχονται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Documento.

Ειδικότερα, στην μηνυτήρια αναφορά που σας παρουσιάζουμε αντικρούονται όλες οι κατηγορίες Βαξεβάνη που φυσικά δεν ειναι άσχετες με τις γενικότερες επιθέσεις που δέχεται ο κεντρικός τραπεζίτης απο το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελεχών της κυβέρνησης.

Ο “γνωστός” εκδότης – δημοσιογράφος Κωστας Βαξεβάνης, ο οποίος έστησε την εφημερίδα του με κεφαλαία του επιχειρηματία Καλογριτσα που στη συνέχεια αποχώρησε κάτω από το βάρος της εμπλοκής του στις υποθέσεις της τράπεζας Αττικής, έχει μηνυθεί και για όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα κατά του Γιάννη Στουρνάρα ουσιαστικά, αφού η εμπλοκή της συζύγου του είναι η επίφαση για τις επιθέσεις.

Με συνεχείς αναβολές όμως αποφεύγει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αφού γνωρίζει ότι η καταδίκη ειναι βέβαιη δεδομένων των… τερατωδών ψεμάτων που έχει γράψει.

Σήμερα όμως είναι η μέρα της αλήθειας….

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Tην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων.

Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Σε δηλώσεις του ο Κωστας Βαξεβάνης επέμεινε στη βασιμότητα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento, συνδέοντας την εταιρεία επικοινωνίας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με απευθείας ανάθεση έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

SHARE