Λαυρεντιάδης: Θα επιστρέψω στην Proton 200 εκατομμύρια ευρώ

Με την υπόσχεση ότι μαζεύει λεφτά για να επιστρέψει στην Proton Bank περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ «εμφανίστηκε» σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος ζήτησε και έλαβε νεα προθεσμία για να απολογηθεί ως τις 18 Ιανουαρίου, από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια μαϊμού ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έδωσε η Proton Bank σε εταιρείες φίλων και συνεργατών του στις οποίες είχε πουλήσει ο ίδιος περιουσιακά του στοιχεία, αντεμετωπίζει το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για κακουργηματικές πράξεις οι οποίες επισύρουν πολυτετείς ποινές φυλάκισης. Οι πράξεις αυτές είναι το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης…

Ο κ. Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά υποσχέθηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προτίθεται να επιστρέψει στην Τράπεζα ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα για τα οποία ελέγχεται. Εικάζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να πέσει στα μαλακά, όπως και στην περίπτωση των άλλων 51 εκατομμυρίων που έχει ήδη επιστρέψει πριν λίγους μήνες προκειμένου να μην διωχθεί για το αδίκημα της απιστίας και της υπεξαίρεσης.

Βεβαίως με αυτή του την πράξη, εφόσον υλοποιηθεί, προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα:

Πρώτον οτι ο κ Λαυρεντιάδης παραδέχεται με αυτό τον τρόπο ότι τα δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν από την τράπεζα ήταν μαϊμού.

Δεύτερον, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια που θα συνεχίσουν να οφείλονται.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντως θα έχει το σε ποιά δάνεια θα αντιστοιχούν τα 200 εκατομμύρια που προτίθεται να επιστρέψει.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του εισαγγελέα έχουν δεσμευθεί όλες οι μετοχές που κατέχουν, οι θυρίδες και οι λογαριασμοί του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων.

Συνολικά είχαν κληθεί 31 πρόσωπα που είναι μέλη του Δ.Σ. εταιρειών, της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας καθώς και πρόσωπα που φέρονται να εισέπραξαν τα συγκεκριμένα δάνεια. Οι 30 έχουν δώσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

SHARE