Κ. Παπακώστα: Πολιτικό unfair game η προδέσμευση για μέτρα

“Είναι πολιτικό unfair game η προδέσμευση για μέτρα από την κυβέρνηση. Θεωρώ ως συνυπεύθυνες αμφότερες τις πλευρές, δηλαδή τόσο την κυβέρνηση όσο και τους δανειστές”, τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα. Θεωρεί “αδιέξοδη την πολιτική λιτότητας, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης και το μέλλον της” και επισημαίνει “την αναγκαιότητα αντικατάστασης της πολιτικής λιτότητας με μία άλλη πολιτική η οποία θα εδράζεται στο κεκτημένο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση για το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες υπογραμμίζει ότι “το αίτημα είναι παρόν από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας”, εκτιμά ότι “αυτό που έχει νόημα είναι η κοινωνική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και όχι απλώς η νομοτελειακή, λόγω της κυβερνητικής φθοράς” και τονίζει ότι “αυτό είναι καθήκον μας και πρέπει η προσπάθειά μας να ενταθεί”.

Η κ. Παπακώστα υποστηρίζει ότι η ΝΔ “οφείλει σήμερα να επιστρέψει στις ρίζες της, δηλαδή στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να δώσει πολιτικά την μάχη στην Ευρώπη στην κατεύθυνση της άρσης των μέτρων λιτότητας” και παραδέχεται ότι η ΝΔ “κατά την περίοδο των μνημονίων και εξαιτίας τους, υποχρεώθηκε de facto να ανταποκριθεί στους προκαθορισμένους στόχους, οι οποίοι έπληξαν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE