Κ. Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών, διαλέγω εκλογές – Εξεταστική για το μνημόνιο του Τσίπρα

kyriakos enikosΣκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απωλέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος.

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του ανέφερε ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το 3ο μνημόνιο αν δεν είχε προηγηθεί η διακυβέρνηση από του Τσίπρα και του ανεκδιήγητου, όπως τον χαρακτήρισε, Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα από τα μοιραία πρόσωπα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ειδικά για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, ανέφερε ότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν μονόδρομος.

Επίσης προανήγγειλε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ενώ για την κυβέρνηση Σαμαρά είπε ότι, με τα όποια λάθη της, παρέδωσε μια χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε κάτι που σημείωσε, ότι δεν μπορούν να πουν οι κ.κ. Παπανδρέου και Τσίπρας.

Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να μιλήσει για αναγκαίες παρεμβάσεις, πάγωμα μισθών και για περικοπές και τόνισε πως έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον κ. Καραμανλή και με τον κ. Σαμαρά.

«Σέβομαι την άποψή τους. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές αλλά τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνουμε μόνοι μας», συνέχισε και είπε ότι διατηρεί καλή σχέση και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τη στάση της Αυστρίας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με πρωτοβουλία του κάλεσε την Αυστριακή πρέσβη και διαμαρτυρήθηκε έντονα χωρίς να ακούσει επαρκείς απαντήσεις αλλά και χωρίς να δει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση.

SHARE