Κύπρος: Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης του ΥΠΟΙΚ Χ. Γεωργιάδη για υπόθεση των Κυπριακών Αερογραμμών

georgiadhs cyprus

 

Έχει ήδη ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, όπως ανέφερε με νεότερη δήλωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

«Το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί, ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοσή του», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι η «υπόθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών και σε σχέση με τον υπουργό μόνον, ανεστάλη, δηλαδή η ποινική δίωξη».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με υπόθεση που καταχώρησαν πέντε πρώην αεροσυνοδούς εναντίον των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η έκδοση του εντάλματος αφορά την μη εμφάνιση του υπουργού ενώπιον του Δικαστηρίου όπου σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση.

Η απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι όπως αποσύρει την επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Βασικό επιχείρημα των δύο αεροσυνοδών είναι ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν υπεύθυνο για την κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.

Πηγή: Φιλελεύθερος

SHARE