Κυβέρνηση Πικραμμένου

Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο κατέληξε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως αναμενόταν, ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε «μη δικαστικό» και παρουσίασε ως πρόταση τον Γεράσιμο Αρσένη. Κι αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.

«Πάμε για δικαστικό» ήταν η πρώτη φράση του Πάνου Καμμένου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, εννοώντας ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα προέρχεται από το δικαστικό σώμα.

Στη δική της δήλωση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως η ίδια πρότεινε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία να μην προχωρήσει σε καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα στα πλαίσια ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με την επισήμανση ότι εάν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός, να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία του κ.Παπούλια και των κομμάτων.

SHARE