Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι: Σώστε τα παιδιά στη Συρία

«Σώστε τα Παιδιά στη Συρία». Αυτό είναι το μήνυμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστεί τις ανησυχίες του για τα παιδιά στην Συρία.

«Σκέφτομαι τα παιδιά της Συρίας, όπως τον Ομάρ, ο οποίος ονειρευόταν να γίνει είσαι κουρέας», έγραψε ο Ρονάλντο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σώστε τα Παιδιά στη Συρία», είπε ο Πορτογάλος, που είχε και μία εικόνα που εμφανίζεται δίπλα στο παιδί.

Ο διάσημος Πορτογάλος είχε κάνει ανάλογες αναφορές και λίγο πριν το τέλος του περασμένου χρόνου: «Αυτό είναι για τα παιδιά της Συρίας. Όλοι ξέρουμε ότι υποφέρετε πολύ. Είμαι ένας διάσημος παίκτης, όμως εσείς είστε οι πραγματικοί ήρωες. Μην χάνετε την ελπίδα σας. Ο κόσμος είναι μαζί σας. Νοιαζόμαστε για εσάς. Είμαι μαζί σας».

Το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναρτήσει χθες και  ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και πρέσβης της UNICEF, Λιονέλ Μέσι, ζητώντας να τερματιστεί ο πόλεμος: «Μια ημέρα πολέμου είναι αρκετή. Τα παιδιά της Συρίας συμπληρώνουν έξι χρόνια στη βία και στην αγριότητα που προκαλεί αυτή η διαμάχη, στην οποία είναι θύματα. Ως πατέρας και ως πρέσβης της UNICEF έχω την καρδιά μου κατεστραμμένη. Ένωσε τη φωνή σου με τη UNICEF για να ζητήσεις το τέλος του πολέμου» γράφει ο Μέσι στην ανάρτησή του, όπου έχει και βίντεο με εικόνες από τη Συρία.

 

 

Στις 11 Μαρτίου 2011 ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία. Τώρα 13,5 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια και τα μισά είναι παιδιά. Μάλιστα 2 εκατ. παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, από τα 7 τους χρόνια αναγκάζονται να γίνουν μαχητές.

SHARE